Na vele weblogs en nieuwsberichten te hebben gelezen over de drukte bij de Chinese ambassade in Den Haag, was het team van Mister China vandaag ruim voor 9 uur aanwezig bij de ambassade. Daar troffen we een lange rij aan, met minstens 50 wachtenden voor ons en dat terwijl de ambassade maar tot 12 uur ‘s middags open is.


Volgens een medewerker was vandaag geen uitzondering qua drukte. “Omdat de belangstelling zo groot is, moeten er de laatste weken elke dag mensen teleurgesteld worden en terug naar huis gestuurd worden”. Enkele studenten claimde aan het einde van de ochtend al sinds 7 uur s’ochtends in de rij te staan om hun visa af te halen.

Update: Vrijdag 29 oktober 2010

Vrijdagochtend bij het ophalen van het visum, is de drukte rond de Chinese ambassade in Den Haag nog niet over. Om half 7 ‘s ochtends verzamelden de eerste mensen zich voor het hek van de ambassade. Sommige uitgerust met stoeltjes, koffie en boeken. Rond de openingstijd staan er tegen de 100 mensen te wachten. In groepen van maximaal 6 personen wordt er toegang gegeven tot de ambassade, echter rond 10 uur is de lengte van de rij nog steeds ongewijzigd.