Een overzicht van de meest gestelde vragen die Mister china krijgt over stageplaatsen in China. Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan contact met ons op via het contactformulier, we helpen je graag!

Stageplaats

Is het ook mogelijk om voor kortere of langere periodes stage te lopen in China?
De duur van stages die wij aanbieden worden in overleg met het bedrijf en jou vastgesteld. Door de inwerkperiode en andere introducties bij het bedrijf is de minimale stageperiode vastgesteld op 3 maanden. Er is geen maximale stageperiode.

Ik doe geen studie meer, kan ik alsnog stage lopen via Mister China?
Het is voor iedereen mogelijk stage te lopen via Mister China. Ook wanneer je geen studie of opleiding meer doet.

Krijg je in China een stagevergoeding?
Over het algemeen betalen Chinese bedrijven geen stagevergoeding. Werkgevers zien een stageplek als een service. Ze bieden je een kans om praktijkervaring op te doen en voorzien je in begeleiding. Bedenk je ook dat de lonen van werknemers in China relatief laag zijn in verhouding tot Europa, wat het meestal onmogelijk maakt stagiaires volgens Westerse maatstaven stagevergoedingen te geven.

Visum

Welk visum moet ik aanvragen?
Mister China raadt aan een F-visum (business) te nemen, met een toeristen visum is het onmogelijk om stage te lopen.

Zelf een visum aanvragen of via een visumdienst?
Op basis van onze eigen ervaring, raden we je aan gebruik te maken van een visumdienst. Door de extreme drukte en lange wachtrijen bij de ambassade, kan dit veel ergernissen besparen. Ook kan een visumdienst je goed informeren over het benodigde visum.

Ik krijg een 1 maand geldig visa, maar ga 6 maanden stage lopen, wat nu?
De Chinese ambassades in Nederland en België geven F-visa uit voor maximaal 1 maand. Deze zal wanneer je in China bent, door onze partnerorganisatie verlengt worden. De uiteindelijke kosten van het verlengen hangen af van de stad en restricties die op dat moment van toepassing zijn.

Huisvesting

Kan Mister China ook huisvesting regelen?
Naast het aanbieden van stageplaatsen, regelen we ook huisvesting in China. Kijk voor meer informatie op: Huisvesting China.

Geld-en bankzaken

Werkt mijn Nederlands / Belgische bankpas in China?
Over het algemeen zijn alle Nederlandse en Belgische bankpassen te gebruiken. Kijk voor meer informatie op onze blog: Betalen in China

Kan ik euro’s wisselen in China?
Euro’s kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en soms ook bij hotelrecepties omwisselen.

Verzekering en vaccinaties

Wat voor verzekering heb ik nodig?
Wanneer je stage via Mister China loopt is een goede reisverzekering verplicht. De Chinese bedrijven eisen dat stagiaires over een goede verzekering beschikken. Kijk voor meer informatie op: Reisverzekering China.

Is een vaccinatie nodig?
Loop geen risico en laat je altijd inenten! Een overzicht van de benodigde vaccinaties vind je op: vaccinatiesopreis.nl

Internet en mobiele telefone

Is het mogelijk Facebook, Youtube en Twitter in China te gebruiken?
In China zijn veel (Westerse) websites geblokkeerd. Om deze websites alsnog te kunnen bezoeken is een VPN verbinding nodig. In het stagepakket van Mister China krijg je korting op een VPN verbinding.

Waar kan ik een Chinese (pre-paid) simkaart kopen?
Het is in China op elke hoek van de straat mogelijk voor een relatief laag bedrag een pre-paid simkaart en beltegoed te kopen.Bij het stagepakket van Mister China ontvang je bij aankomst in China een geactiveerde simkaart, zodat je meteen kunt bellen en smsen.