Er is enorm veel geschreven over China en er zijn dan ook honderden Nederlandstalige en Engelstalige boeken over dit prachtige land. Om je zoektocht gemakkelijker te maken heeft Mister China een overzicht gemaakt van de meeste handige en interessante boeken en reisgidsen.
Capitool reisgids China
De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto’s, illustraties en kaarten. Opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Driedimensionale beelden van historische wijken. Restaurants, accommodatie en vervoer. De gids die laat zien waar andere alleen over schrijven
De essentie van China
Dit boek helpt mensen die China willen doorgronden op gang. In het eerste deel wordt ingegaan op de Chinese cultuur en maatschappij: onderwerpen als geografie en bevolking, geschiedenis, taal, cultuurverschillen met het Westen, filosofie en politiek worden besproken. Het tweede deel gaat over zaken doen met China.
National Geographic Reisgids: China
Deze exclusieve reisgids met sublieme fotografie neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De selectie is uniek en biedt u de kans om het land te bereizen zoals dat nog nooit met een reisgids mogelijk was.
Bij de Chinees: gewoonten en gebruiken in China
Bettine Vriesekoop reisde in 1981 als een van de eerste buitenlanders na de culturele revolutie naar China, het mekka van het tafeltennis. Nu, vijfentwintig jaar levenservaring en een studie Chinees rijker, probeert ze in haar boek Bij de Chinees antwoord te geven op de vragen die ze zichzelf als achttienjarige stelde.
China zet de wereld op z’n kop
James Kynge toont alle aspecten van booming China: niet alleen het economische succesverhaal, maar ook de milieuvervuiling, het zwakke financi’le systeem, de wankele overheidsinstanties en de groeiende tegenstelling tussen arm en rijk. Kynge gaat verder uitgebreid in op de rol die China – met vele miljarden nu al een van de grootste financiers van het Amerikaanse begrotingstekort – in de mondiale kreditecrisis zal spelen. China zet de wereld op z’n kop is onontbeerlijk voor iedereen die wil weten hoe onze wereld er over twintig jaar zal uitzien.

Lonely Planet: Beijing 2017
This completely updated guide reflects post-Olympic Beijing. There is also a special colour chapter on Beijing’s disappearing and historic hutong (passageways). You can explore old and new Beijing: from the Great Wall to the Birds’ Nest, LP have got it covered. Crammed with more maps than any other guidebook; all maps and attractions are listed in both English and Chinese.
Meer boeken over Beijing »
Shanghai
Nergens in China rolt het geld overvloediger, zijn de mensen hipper en is het leven sneller dan in de Oost-Chinese havenstad Shanghai. Er zijn musea voor moderne kunst, straatmarkten, tempels en kerken, trendy uitgaanswijken, kunstgaleries en tienduizenden winkels vol design, kleding, antiek, boeken en meubels.
Lonely Planet: Shanghai
Lonely Planet: Shanghai 2010
Covers Shanghai, with excursions to Hangzhou, Suzhou, Moganshan and the Yangzi Delta’s canal towns. This guide lists names and addresses, and includes maps in both Chinese and English. It provides coverage on shopping and eating options.