Van toeristische attracties tot winkelcentra. Het team van Mister China bezocht in november 2010 uiteenlopende toeristische en leuke attracties in Shenzhen. We publiceren een lijst van de, naar onze mening, hoogtepunten van Shenzhen. Heb je aanvullingen of tips voor onze lijst? Laat het ons dan weten!
1. Shun Hing Square

De Shun Hing Square is het hoogste gebouw van Shenzhen. De wolkenkrabber is 384 meter hoog. Op de 69ste verdieping bevindt zich een observatiedek (Meridian View Centre), waar je van een prachtig uitzicht van Shenzhen kunt genieten!

2. Window of the world

In het attractiepark Window of the World zijn de 130 beroemste attracties van de wereld nagebouwd. Alles lijkt aanwezig: van het Opera House in Sydney tot de molens van Hollandse bodem. Ook de Eiffeltoren is nagebouwd, vanaf de top (108 meter) heb je een prachtig uitzicht over een gedeelte van Shenzhen.

3. Foreign Trade Clothing Market

De plek om goedkope “merk” kleding te kopen. De meeste kleding die op deze overdekte markt verkocht wordt is nep. Leuk om over deze markt te lopen en je laten verbazen door de extreem lage prijzen.

4. MixC shopping mall

MixC is een van de duurste winkelcentra in Shenzhen. Naast de veel Westerse merken, zijn er In het winkelcentrum veel Westerse fastfood restaurants gevestigd, zoals de KFC, McDonalds en de Pizza Hut. Bijzonder: Op de vierde verdieping van MixC is een schaatsbaan aanwezig.

5. Dong Men

Een zeer populair winkelgebied dat een grote verscheidenheid biedt aan grote winkelcentra en vele kleine Chinese winkeltjes. Zelfs als je niet van plan bent iets te kopen, is dit een geweldige plek om te wandelen. Extreem druk in de weekenden!

6. Sea World

Shekou Sea World is eigenlijk gebouwd rondom een schip. Het is nu een hotel, en entertainment complex met vele restaurants, een bioscoop en nachtclub. Vlakbij de boot bevindt zich een straat met bars en cafés, welke veel Westerse toeristen aantrekt.

7. SEG electronics market

In de SEG electronics market zijn honderden kleine computershops gevestigd. Drie verdiepingen vol bedrading, usb-sticks, processors, videokaarten en andere hardware. Nog nooit zoveel computeronderdelen gezien! Nerds only!

8. Tea City

Thee, thee en nog meer thee! In Tea City vind en koop je alles wat met Chinese thee te maken heeft. Van complete Chinese theeserviezen tot uiteenlopende thee accessoires. Een aanrader als je echt (verse) Chinese thee wilt kopen.


  • http://topsy.com/misterchina.nl/8-hoogtepunten-van-shenzhen/?utm_source=pingback&utm_campaign=L2 Tweets die vermelden 8 hoogtepunten van Shenzhen | Mister China — Topsy.com